Slimme wijnfles houdt geopende wijn 30 dagen vers

29-03-2016 12:13 | Door: Chris Thijssen

De Amerikaanse start-up Kuvée heeft een systeem ontwikkeld dat wijn in een geopende fles dertig dagen vers houdt. De start-up heeft $ 6 mln aan durfkapitaal opgehaald.

Kuvée voorkomt dat daglicht en zuurstof de smaak van wijn aantasten, door de wijn in metalen flessen te bewaren en deze onder vacuüm af te dichten. Door een metalen wijnfles in een groter flesvormig systeem te steken, wordt de fles geopend en kan er wijn uit worden geschonken.

Nadat een glas met wijn is gevuld, wordt de fles weer onder vacuüm afgesloten. Zo houdt het systeem zuurstof en daglicht buiten de fles. Na de eerste opening blijft de wijn dertig dagen vers, stelt Kuvée. Hierdoor is het volgens de start-up mogelijk om tegelijkertijd meerdere flessen wijn te openen, zonder het risico te lopen dat deze niet op tijd worden leeggedronken en de inhoud moet worden weggegooid.

Fles met touchscreen

Het flesvormige systeem, waarin de wijnflessen kunnen worden geplaatst, is voorzien van een touchscreen, verbonden met wifi. Het scherm vermeldt niet alleen hoeveel wijn een specifieke fles nog bevat, maar geeft ook informatie over het wijnmerk en het productieproces. Daarnaast kan het systeem suggesties geven voor bijpassende gerechten.

De wijnen die in de metalen flessen te koop zijn, biedt Kuvée in samenwerking met Amerikaanse wijnhuizen aan via zijn eigen website en de crowdfundingwebsite Indiegogo. De prijzen variëren van $ 15 tot $ 50 per fles.

Om zijn technologie verder te ontwikkelen, heeft Kuvée $ 6 mln durfkapitaal opgehaald in een investeringsronde. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Kuvée
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken