FrieslandCampina geeft groen schuldbewijs van € 300 mln uit

FrieslandCampina

08-04-2016 12:01 | Door: Chris Thijssen

FrieslandCampina kondigt de uitgifte van een ‘groen’ schuldbewijs van € 300 mln aan. Met de opbrengst van de verkoop van dit schuldbewijs wil het zuivelconcern zijn ecologische voetafdruk wereldwijd verkleinen.

Volgens FrieslandCampina is dit schuldbewijs het eerste groene Schuldschein dat is uitgegeven door een niet-Duitse partij. Daarnaast zou het bewijs het eerste groene schuldinstrument zijn dat is uitgegeven door een zuivelonderneming.

De transactie van € 300 mln bestaat uit vier tranches met vaste rentetarieven. Er is sprake van een looptijd van vijf, zeven, achtenhalf en tien jaar met een gemiddeld rentepercentage van 1,4 procent. De gemiddelde looptijd van de transactie bedraagt iets meer dan zeven jaar.

Minder energie- en watergebruik

Volgens het bedrijf leveren de opbrengsten van het groene schuldbewijs direct een bijdrage aan zijn duurzaamheids- en MVO-programma’s. De producent streeft hiermee onder meer naar betere voeding voor de wereld en een goed leven voor zijn boeren. Daarnaast richt het bedrijf zich op een vermindering van het energie- en watergebruik bij de productie van zuivelproducten.

“De uitgifte van dit groene schuldbewijs toont de bereidheid van FrieslandCampina grote stappen te zetten in duurzaamheid”, zegt Hein Schumacher, CFO van FrieslandCampina, in een persbericht. “Dit schuldbewijs is interessant voor investeerders die onze ambities voor duurzame groei in de gehele melkketen ondersteunen.”

De opbrengsten van het schuldbewijs worden ook gebruikt voor het verkleinen van de ecologische voetafdruk van de Nederlandse productielocaties in Borculo, Leeuwarden en Veghel en een productielocatie in Manilla op de Filipijnen.

Climate Bond Standard 2.0

Het schuldbewijs voldoet aan de Climate Bond Standard 2.0 van het Climate Bonds Initiative. FrieslandCampina heeft de prijs van zijn groene schuldbewijs bepaald met ondersteuning van de Bayerische Landesbank, BNP Paribas, ING Bank, Rabobank in samenwerking met Raiffeisen Bank International en UniCredit.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: FrieslandCampina | Foto: FrieslandCampina (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken