Mars vergist teruggeroepen repen tot biogas

Mars

09-04-2016 08:57 | Door: Chris Thijssen

Mars laat de miljoenen Marsen, Snickers en Milky Ways, die het bedrijf in februari terugriep, vergisten tot biogas. Hiermee kunnen onder meer huizen worden verwarmd.

Dat meldt Omroep Brabant. Een woordvoerder laat de krant weten dat de repen bij een gespecialiseerd bedrijf worden vergist. Waar het proces plaatsvindt, maakt Mars niet bekend.

Mars riep in februari wereldwijd miljoenen Mars-, Snickers en Milky Way-repen terug, nadat bekend was geworden dat de repen stukjes hard plastic konden bevatten. Bij een fabriek van Mars in Veghel was een plastic dop in het productieproces terechtgekomen. Om verstikking bij consumenten te voorkomen, riep Mars alle repen uit de betreffende productielijn terug.

Kort na de terugroepactie ontstond het idee om de teruggehaalde repen te verwerken in veevoer. De repen vergisten tot biogas is volgens Mars echter een sneller en beter controleerbaar proces.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Omroep Brabant, Mars | Foto: Mars (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken