Pickwick biedt ook zakelijke klanten duurzamere thee

Pickwick

19-04-2016 07:56 | Door: Chris Thijssen

Pickwick introduceert een duurzaam assortiment voor de zakelijke markt. Het assortiment bevat zes theevarianten die het internationale Fairtrade-keurmerk van Max Havelaar voeren.

Het Pickwick Professional-assortiment bestaat uit smaken als English Tea, Earl Grey, Green Tea Lemon en Rooibos.

Volgens Pickwick garandeert het Fairtrade-label van Max Havelaar dat de thee milieuvriendelijk is geproduceerd en dat de productie leidt tot betere leef- en werkomstandigheden van thee-arbeiders in ontwikkelingslanden. In de totale Fairtrade-keten werken 177.200 theeboeren en 122.700 theeplukkers.

Onderwijs en gezondheidszorg

Door te kiezen voor Pickwick Professional steunen zakelijke klanten volgens Pickwick arbeiders en hun families op theeplantages in Malawi en India. Via de Fairtrade-premie kunnen zij zelf investeren in zaken als onderwijs en gezondheidszorg.

De theeproducent stelt dat alle thee in het assortiment afkomstig is van plantages die door de toezichtorganisatie Ethical Tea Partnership zijn gecontroleerd.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Pickwick | Foto: Pickwick (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken