‘Groene bedrijven genieten sterke voorkeur van investeerders’

18-04-2016 14:30 | Door: Eelco Brandes

Duurzaamheid is voor investeerders vaker van doorslaggevend belang om te beleggen in bedrijven. Hoe beter de groene reputatie hoe groter de kans op financiële steun.

Dat zegt Klaas Springer, director corporate treasury FrieslandCampina, in een uitzending van DuurzaamBV RadioFrieslandCampina gaf onlangs als een van de eerste Nederlandse bedrijven een ‘groen’ schuldbewijs van € 300 mln uit. Met de opbrengst van de verkoop van de obligaties wil het zuivelconcern zijn ecologische voetafdruk wereldwijd verkleinen.

Groeiende markt

Springer heeft hierover de afgelopen periode veel intensieve gesprekken gevoerd met beleggers. Hij signaleert dat sprake is van een groeiende markt van beleggen in bedrijven met een groene reputatie. “Investeerders moeten weten dat het qua duurzaamheid goed zit voordat ze überhaupt geld aan je spenderen. Ook bij ons gebruikte 60 procent van de beleggers duurzaamheid in hun beslissingscriteria.”

"Ook bij ons gebruikte 60 procent van de beleggers duurzaamheid in hun beslissingscriteria"

Het doel voor FrieslandCampina met het groene schuldbewijs is financiën en duurzaamheid met elkaar verbinden. “Wij willen groter worden, maar de groei moet wel klimaatneutraal zijn”, aldus Springer. “Dat betekent dat je efficiënter moet werken. Zo richten we ons onder meer op een vermindering van het energie- en watergebruik bij de productie van zuivelproducten.”

Minder afhankelijkheid

Vanuit financieringsoogpunt levert het groene schuldbewijs FrieslandCampina extra diversificatie op, weet Springer: “Je krijgt nieuwe investeerders aan tafel. Dat is prettig, want dat betekent minder afhankelijkheid van anderen.”

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

https://www.frieslandcampina.com/nl/Bron: DuurzaamBV Radio | Foto: Flickr Creative Commons

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken