Hoe Heineken zijn productie in Den Bosch verduurzaamt

Heineken

19-04-2016 09:09 | Door: Chris Thijssen

De brouwerij van Heineken in Den Bosch neemt vanaf januari 2017 biogas af van de waterzuivering ’s-Hertogenbosch. Uiteindelijk gaat de brouwerij jaarlijks zo’n 4,7 miljoen kubieke meter biogas afnemen.

Heineken Nederland en waterschap Aa en Maas ondertekenden op 15 april een contract voor levering van biogas door het waterschap aan de brouwerij van Heineken in Den Bosch. Het contract gaat in op 1 januari 2017.

Het eerste jaar levert waterschap Aa en Maas 3 miljoen kubieke meter biogas aan Heineken. Dit biogas wordt geproduceerd in de waterzuivering ’s-Hertogenbosch. Het is de bedoeling dat de brouwerij na het eerste jaar ongeveer 4,7 miljoen kubieke meter per jaar afneemt.

Klimaatneutrale stad en brouwerij

Heineken gebruikt het biogas in de brouwerij voor de opwekking van stoom voor het productieproces van bier. De bierproducent kan door gebruik van het biogas naar eigen zeggen een groot deel van het huidige aardgasverbruik in de brouwerij in Den Bosch verduurzamen.

Volgens waterschap Aa en Maas betekent de samenwerking voor zowel de stad Den Bosch als voor Heineken ‘een flinke stap voorwaarts’ in het realiseren van de doelstelling richting een klimaatneutrale stad en brouwerij.

Bovendien betekent de grootschalige productie van biogas dat de waterzuivering ’s-Hertogenbosch volledig energieneutraal wordt, stelt het waterschap.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Waterschap Aa en Maas
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken