Nieuwe online marktplaats verkoopt duurzame voedingsmiddelen

Fruit

09-05-2016 07:18 | Door: Chris Thijssen

De website uniqlekker.nl stelt producenten en leveranciers in staat om duurzame levensmiddelen en streekproducten direct aan de consument te verkopen.

Dat schrijft FoodHolland. Houdbare, koelverse en diepgevroren producten die voor 13.00 uur worden besteld, worden nog dezelfde avond thuisbezorgd. Het bedrijf Müller Fresh Food Logistics is verantwoordelijk voor de levering van de bestelde voedingsmiddelen.

De betrokken bedrijven zeggen met deze service een duurzaam en origineel assortiment van levensmiddelen beschikbaar te maken voor een groot publiek. Alle producten die worden aangeboden zijn volgens hen ambachtelijk bereid of voorzien van een duurzaam keurmerk.

Zo biedt uniqlekker.nl Bio-producten, scharrelkip, boerderijzuivel en veganistische producten aan. Door continu nieuwe partners aan te trekken, verwachten de bedrijven dat het productaanbod blijft groeien.

CO2-reductie

Volgens Müller Fresh Food Logistics, dat de logistiek voor webaanbieders organiseert, zijn er grote milieuvoordelen te behalen door de leveringen van meerdere leveranciers te bundelen. In 2013 wist het bedrijf met deze werkwijze de CO2-uitstoot met 36,1 procent te verminderen.

Consumenten in de gehele Randstad, Achterhoek, Twente en Salland kunnen hun bestelling al plaatsen op uniqlekker.nl. De eerste leveringen vinden echter vanaf 17 mei plaats.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: FoodHolland | Foto: Double Feature, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken