Britse productie van Mars op 100 procent hernieuwbare stroom

Windpark

15-05-2016 09:57 | Door: Chris Thijssen

Mars neemt in het Verenigd Koninkrijk voortaan stroom af van een nieuw windpark in Schotland. De twintig windturbines genereren voldoende energie om alle twaalf Britse productielocaties van Mars van stroom te voorzien.

Met een capaciteit van 60 megawatt en een jaarlijkse output van meer dan 125.000 megawattuur levert de Moy Wind Park stroom voor de productie van de merken Mars, Whiskas, Extra en Uncle Ben’s in het Verenigd Koninkrijk. De stroom die wordt opgewekt is volgens het bedrijf het equivalent van 34.000 gemiddelde huishoudens in het land.

De overstap naar 100 procent windenergie in het Verenigd Koninkrijk komt voort uit een samenwerking tussen Mars en Eneco U.K. Volgens Mars brengt de samenwerking het bedrijf een stap dichter bij de reductie van zijn afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het verminderen van schadelijke broeikasgassen.

CO2-voetafdruk verkleinen

“Het Verenigd Koninkrijk is al 84 jaar een thuis voor Mars”, zegt Barry Parkin, chief sustainability and wellbeing officer van Mars. “We zijn trots dat wij voor de merken die we hier produceren alleen nog hernieuwbare elektriciteit gebruiken en dat we onze CO2-voetafdruk in het Verenigd Koninkrijk en in de hele wereld verkleinen.”

Volgens Parkin draagt het windpark in het Schotse Moy, net als Mars’ windpark in het Texaanse Lamesa, significant bij aan de inspanningen van het bedrijf om fossiele brandstoffen, energiegebruik en broeikasgasemissies in 2040 uit zijn wereldwijde operaties te weren.

Parkin: “De Moy Wind Farm is onderdeel van onze innovatieve en langetermijnaanpak om ook voor toekomstige generaties een succesvol en duurzaam bedrijf te zijn.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Mars | Foto: Mars (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken