Bidvest Deli XL koopt nu voor 54 procent duurzaam in

24-05-2016 13:45 | Door: Fitria Jelyta

Bidvest Deli XL heeft door duurzame mobiliteit zijn CO2-uitstoot met 18 procent gereduceerd ten opzichte van 2008.

Dat maakt de horecagroothandel bekend in het vandaag gepubliceerde duurzaamheidsverslag. Voor het terugdringen van de CO2-uitstoot heeft Bidvest Deli XL vijf hybride vrachtauto’s in gebruik genomen in de binnensteden van Groningen, Amsterdam, Meppel, Schiedam en Drachten.

Deze trucks zijn voorzien van zonnepanelen die energie opwekken voor de koeling van de vracht. Verder heeft het concern achttien brandstofzuinige trucks aangeschaft. Met de ondertekening van de Grean Deal Zero Emission heeft Bidvest Deli XL zich tot doel gesteld om in 2025 CO2-neutraal vervoer in de binnensteden te realiseren.

Meetsysteem

Naast de behaalde CO2-reductie, heeft de totaalleverancier in de foodservice markt stappen gezet op het gebied van duurzame inkoop. Zo claimt Bidvest Deli XL 54 procent van zijn productassortiment in te kopen bij duurzame leveranciers. In 2014 lag dit percentage nog op 40 procent.

De horeca groothandel maakt gebruik van een MVO-meetsysteem om de leveranciers met elkaar te vergelijken op het gebied van duurzaamheid. Hiervoor worden de leveranciers ingedeeld in vier categorieën, waaronder ‘Duurzame koploper’, ‘Goed op weg’, ‘Onder het gemiddelde’ en ‘Niet bezig met verduurzaming’.

Transparantie van de voedselketen

Deze indeling en communicatie leidt ertoe dat verschillende leveranciers actief met de uitkomsten aan de slag gaan om de duurzaamheidsprestaties te verbeteren, stelt Bidvest Deli XL. “Wij willen onze duurzame droom verwezenlijken: een CO2-neutraal bedrijf en volledig transparantie van de voedselketen”, zegt Dick Slootweg, directeur van Bidvest Deli XL, in een persbericht.

Het concern zegt op basis van het nieuwe duurzaamheidsverslag zijn nieuwe MVO-beleid voor de toekomst verder te ontwikkelen.

In een uitzending van DuurzaamBV Radio op donderdag 26 mei spreekt Nadie Winde, MVO-manager bij Bidvest Deli XL, over hoe de horecagroothandel verdere stappen neemt op het gebied van duurzaamheid. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bidvest Deli XL | Foto: Kari Sullivan, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken