Na insectenburgers legt Jumbo ook algenburgers in het schap

Algenburger

25-05-2016 18:48 | Door: Chris Thijssen

Jumbo Supermarkten verkoopt voortaan algenburgers. Deze vleesvervanger is gemaakt van de spirulina-alg.

De burger van het merk Damhert heeft volgens Jumbo een hoog proteïnegehalte en is rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. De glutenvrije burger is in de oven, de pan en in de frituur te bereiden.

“Jumbo wil zijn klanten maximale keuze bieden met onder andere het grootste assortiment”, zegt Ed van de Weerd, directeur commercie van Jumbo. “Het aanbod wordt niet alleen uitgebreid als de klant daar om vraagt, maar we zetten ook vaak zelf dat stapje extra om klanten te verrassen en inspireren met bijzondere en vernieuwende producten.”

Spirulina

Zo verschenen in 2015 al verschillende insectenproducten in de schappen van Jumbo-supermarkten. “De algenburger is eveneens een mooie toevoeging in het vegetarische schap. In de Verenigde Staten is de spirulina-alg al een zeer populair ingrediënt.”

Ook de start-up Spireaux zet in op de eiwitrijke spirulina-alg. De start-up kweekt de algen in een zelfontwikkelde bioreactor. Volgens Spireaux kost de kweek van het product een fractie van de hoeveelheid land en water die nodig is voor de productie van vlees- en melkproducten. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Jumbo | Foto: Jumbo (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken