Tender voor duurzaam energiesysteem op agrofood-terrein

Groente

03-06-2016 09:05 | Door: Chris Thijssen

De Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR), dat een nieuw agrologistiek bedrijventerrein bij Ridderkerk realiseert, zoekt een onderneming voor de ontwikkeling van een duurzaam energiesysteem.

Nieuwe Reijerwaard heeft de ambitie om het meest duurzame agrologistieke bedrijventerrein van Europa te worden voor wat betreft de opwekking, distributie en exploitatie van duurzame energie.

Het bedrijventerrein biedt volgens de GRNR in de toekomst ruimte voor verschillende duurzame oplossingen, bestaande en nieuwe. De ambitie is dat in het gebied zoveel mogelijk energie duurzaam wordt opgewekt en dat daarbij zoveel mogelijk vormen van opwekking worden ingezet.

Zonne- en windenergie

Oplossingen zijn onder meer zonneweiden op daken, windmolens, biomassacentrales, geothermiebronnen en/of warmte- en/of koude-opwekking. De energie wordt niet alleen geproduceerd voor de bedrijven op het terrein, maar ook voor afnemers daarbuiten.

De GRNR wil een energiesysteem ontwikkelen dat niet alleen voldoet aan de eisen van deze tijd, maar ook toekomstige innovaties mogelijk maakt.

Bewerkers van groente en fruit

Nieuw Reijerwaard is een uitbreiding van 96 hectare op het bestaande agroversfood-cluster in Barendrecht en Ridderkerk. Samen vormen deze clusters Foodcenter Reijerwaard, naar eigen zeggen het grootste gespecialiseerde agroversfood-cluster in Nederland.

In dit cluster zijn een verschillende dienstverlenende bedrijven gevestigd, zoals internationale handelsbedrijven, verpakkers en bewerkers van groente en fruit, koelcapaciteit en pallethandel.

Tender

De GRNR heeft de aankondiging van de aanbesteding en de selectieleidraad voor de ontwikkeling van het nieuwe energiesysteem op Tenderned geplaatst. De aanbestedingsprocedure neemt tot eind 2016 in beslag.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Nieuw Reijerwaard | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken