Heineken neemt 4 windturbines in Zoeterwoude in gebruik

Heineken windturbine

06-06-2016 09:01 | Door: Chris Thijssen

Heineken Nederland neemt op vrijdag 10 juni het windpark op zijn brouwerijterrein in Zoeterwoude in gebruik. Hiermee komt het bierconcern een stap dichter bij klimaatneutraal brouwen.

Heineken installeerde de vier windturbines in samenwerking met Delta Energy. De windturbines gaan ruim 12 megawatt leveren, ruim 40 procent van de benodigde elektriciteit van de brouwerij. De realisatie van het windpark nam twee jaar in beslag.

“We zijn trots nu de windturbines officieel in gebruik te gaan nemen”, meldt Heineken in een uitnodiging voor de officiële opening van het windpark. “Als onderdeel van ons duurzaamheidsprogramma Brewing a Better World streeft Heineken ernaar om zoveel mogelijk hernieuwbare energie in te zetten.”

Klimaatneutrale brouwerij

Het bierconcern streeft ernaar in 2020 in de fabriek geheel klimaatneutraal te opereren. “De windturbines brengen ons weer een stap dichter bij het behalen van onze doelen”, meldt het bedrijf.

In december 2015 nam Heineken ook al 12.000 zonnepanelen in gebruik. Verspreid over acht distributielocaties leveren de zonnedaken in totaal 3 megawatt elektriciteit.

Begin dit jaar nam DuurzaamBedrijfsleven Media een kijkje in de brouwerij van Heineken in Zoeterwoude. In onderstaande video vertelt Jan Kempers, manager Duurzame Ontwikkeling Heineken, over de circulaire activiteiten van de bierbrouwer.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Heineken


 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken