Reststromenrestaurant Instock lanceert aardappelbier

Bier

06-06-2016 12:29 | Door: Chris Thijssen

Het Amsterdamse anti-verspillingsrestaurant Instock, met binnenkort ook een vestiging in Den Haag, lanceert bier dat is gebrouwen van aardappels die anders verspild zouden worden.

Volgens Instock helpen drinkers van het zogeheten Pieper Bier in de strijd tegen voedselverspilling.

De koks van Instock bereiden ontbijt, lunch en diner volgens een dagelijks wisselend menu met de zogenaamde oogst van de dag. Die oogst is grotendeels afkomstig uit Amsterdamse Albert Heijn-filialen en bestaat uit producten die niet meer verkocht mogen worden, maar nog wel veilig te consumeren zijn.

Volgens het restaurant bestaan daggerechten gemiddeld voor 90 procent uit producten die anders waren verspild. Daar wordt nu ook het Pieper Bier aan toegevoegd. Instock lanceert dit aardappelbier officieel op 17 juni tijdens een Pieper Bier & BBQ Party in zijn restaurant in Amsterdam.

Nieuwe vestiging in Den Haag

Deze zomer opent Instock een nieuw restaurant in Den Haag, op buitenhof 36. Verder verkoopt het restaurant zijn gerechten ook als kant-en-klare maaltijden in zijn Toko in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. Daarnaast staat het restaurant met een foodtruck op onder meer festivals en evenementen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Instock | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken