Zwitserse chocoladeproducent test duurzaam cacaosysteem

Cacaoproductie

09-06-2016 07:43 | Door: Chris Thijssen

Barry Callebaut, een van de grootste chocoladeproducten ter wereld, en The Sustainable Trade Initiative (IDH) werken samen om de duurzaamheid van de cacaosector te verhogen.

Als onderdeel van de samenwerking test de Zwitserse producent Barry Callebaut een duurzaam cacaosysteem in Ivoorkust. Dat doet het bedrijf in samenwerking met de Wild Chimpanzee Foundation en het Ivoriaanse bosagentschap Sodefor.

Het systeem moet balanceren tussen winstgevende cacaoproductie en bosbehoud door boeren te ondersteunen bij het verhogen van hun productiviteit en het verbeteren van de agroforestry, terwijl de lokale bevolking bewust wordt gemaakt van bosbescherming.

Hoogwaardige prestatiemetingen

Daarnaast heeft de samenwerking met IDH als doel 60.000 cacaoboeren te laten investeren in hun langetermijnproductie. De twee partners ontwikkelen onder meer een financieringsoplossing voor deze cacaoboeren.

Verder implementeren de organisaties in samenwerken met de organisatie Utz een impactevaluatiestrategie om betrouwbare, hoogwaardige prestatiemetingen van agrarische data en efficiënt management van duurzame agrarische activiteiten mogelijk te maken.

Deze aanpak is onder meer gebaseerd op de Common Data Collection and Management Protocol (CDCMP), dat trainingen op het gebied van beoordelaars, data-entry en management biedt. Daarnaast is de aanpak gebaseerd op data-analyses van de boeren- en bedrijfsactiviteiten.

‘Drijver voor impact’

Barry Callebaut en IDH werken verder aan de ontwikkeling van gendergelijkheid en een voedingsstrategie voor cacaogemeenschappen.

“We zijn er trots op samen te werken met IDH, een wereldwijde leider op het gebied van duurzame innovaties voor de productieketen, om professionele en duurzame cacaoteelt te promoten”, zegt Antoine de Saint-Affrique, CEO van Barry Callebaut.

“Dit innovatieve partnerschap is een drijver voor de implementatie en impact van onze duurzame cacao-initiatieven. Duurzaamheid zit in de kern van ons businessmodel en onze waarden.”

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Barry Callebaut | Foto: The Barry Callebaut Group

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken