Zuinig koelsysteem houdt brood langer vers

14-06-2016 09:41 | Door: Chris Thijssen

BVT Vacuum Cooling heeft naar eigen zeggen ‘s werelds grootste vacuüm-koelingssysteem voor de bakkerij ontwikkeld. Het systeem verlengt de houdbaarheid van brood.

Dat schrijft Bakkers in Bedrijf. Het systeem van BVT Vacuum Cooling, onderdeel van BVT Bakery Services (BVT) in Oss, is een zeslaags continu vloersysteem. Het vacuüm-koelingssysteem brengt de temperatuur van pas gebakken brood, die ligt op circa 95 graden Celsius, in 3 tot 4 minuten terug naar een temperatuur die geschikt is om het brood te snijden of te verpakken, ongeveer 30 graden Celsius.  

Zo zouden bakkerijen de koeltijd met 90 procent kunnen terugdringen, zegt BVT. Het snelle koelingsproces leidt bovendien tot minder kans op contaminatie van het brood. Daardoor is brood dat met dit systeem is gekoeld volgens BVT beter van kwaliteit en langer houdbaar.  

Daarnaast levert het systeem volgens BVT een aanzienlijke energiebesparing op in vergelijking met snelkoelers die bakkers in veel gevallen gebruiken. Zo zou het vacuümsysteem per 100 kilogram 1 kilowattuur verbruiken, tegenover het verbruik van 50 kilowattuur door conventionele snelkoelers.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bakkers in Bedrijf, BVT Bakery Services

 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken