FrieslandCampina wil eiwitrijke producten efficiënter ontwikkelen

FrieslandCampina

20-06-2016 18:41 | Door: Chris Thijssen

FrieslandCampina, Nizo food research, Ruitenberg Ingredients en Sonac starten onder de naam Tapas een samenwerking voor de ontwikkeling van eiwitrijke voeding. Zo spelen de bedrijven in op de groeiende vraag naar producten met een hoog eiwitgehalte.

De wereldbevolking groeit en wereldwijd neemt de vraag naar eiwitrijke voeding toe, stelt het Tapas-consortium. Eiwitten zijn volgens de bedrijven cruciaal in een gezond en evenwichtig dieet. Daarnaast hebben verschillende groepen consumenten, zoals ouderen, patiënten en sporters, behoefte aan eiwitrijk voedsel.  

In deze behoefte kan worden voorzien met een goede combinatie van plantaardige en dierlijke eiwitten en door beter en efficiënter gebruik te maken van de beschikbare eiwitten, zegt Tapas. Daarvoor voor wil het consortium innovatieve oplossingen bieden.

Kennis en expertise

De vier betrokken bedrijven brengen vanuit verschillende hoeken kennis en expertise in. Zo voegt Nizo food research zijn kennis op het gebied van eiwitten en product/procesinteracties toe, terwijl FrieslandCampina zijn specifieke zuivelkennis inbrengt.

Daarnaast draagt Ruitenberg bij met zijn expertise op het gebied van plantaardige eiwitten voor de vegetarische industrie en Sonac op het gebied van op dierlijke bijproducten gebaseerde eiwitten voor de vleesindustrie.

Met deze kennisbundeling stellen de bedrijven zich ten doel voedingsmiddelen efficiënter te ontwikkelen en sneller op de markt te brengen.

Gezamenlijk programma

De inspanningen van het consortium worden ondersteund vanuit het Operationeel Programma Oost-Nederland, een gezamenlijk programma van de provincies Overijssel en Gelderland, de stedelijke netwerken Zwolle, Kampen Netwerkstad, Stedendriehoek, Netwerkstad Twente, Regio De Vallei en Stadsregio Arnhem Nijmegen.

Het programma heeft betrekking op activiteiten die worden medegefinancierd uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: FrieslandCampina | Foto: FrieslandCampina (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken