Innovatiecentrum Koopmans helpt bakkers verduurzamen

Brood

28-06-2016 15:14 | Door: Chris Thijssen

Koopmans Koninklijke Meelfabrieken in Leeuwarden heeft een nieuw innovatiecentrum geopend, waar de producent samen met leveranciers en producenten de productieketen van brood wil verduurzamen.

Met het nieuwe innovatiecentrum van Koopmans Innovatie Expertise en Molenaarschap (Kiem) wil Koopmans duurzame waarde uit graan creëren. Zo streeft het bedrijf naar gezonde producten, die zijn gemaakt in een transparante en duurzame keten.

Binnen Kiem werken specialisten die zich bezighouden met innovatie op basis van vragen van klanten- of consumententrends. Klanten van Koopmans kunnen zich aanmelden voor verschillende sessies in het innovatiecentrum.

Graan van Nederlandse bodem

Zo demonstreert Meester Boulanger Wietse Schiere hoe bakkers hun assortiment kunnen overzetten op diverse meelsoorten uit graan van Nederlandse bodem, die Koopmans in samenwerking met leveranciers ontwikkelde.

Daarnaast helpt een productontwikkelaar klanten van Koopmans Foodcoatings bij de implementatie van fry free, een natuurlijk coatingsysteem voor krokante ovensnacks. Daarnaast ondersteunt het innovatiecentrum klanten bij de ontwikkeling van pure formuleringen en cleanlabeloplossingen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Koopmans Koninklijke Meelfabrieken | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken