Hooghoudt maakt jenever met lokaal verbouwde kruiden

Lavendel

01-07-2016 07:18 | Door: Chris Thijssen

De Groningse destilleerderij Hooghoudt gebruikt voortaan zelf verbouwde kruiden voor zijn jenever. Hiermee zet de producent in op lokale productie.

Bij het verbouwen van de kruiden op landgoed Borg Ewsum, in beheer van Het Groninger Landschap, legt Hooghoudt naar eigen zeggen de nadruk op het ambachtelijke proces en de rol van 100 procent natuurlijke producten.

“Toen ik vijf jaar geleden bij Hooghoudt kwam, werd er hard gewerkt, maar te weinig verteld. Terwijl er een prachtig historisch en ambachtelijk productie gemaakt wordt in de destilleerderij”, zegt Arno Donkersloot, directeur van Hooghoudt. “Dat ambacht en de kracht van natuurlijke producten willen we nu weer met iedereen delen. Het liefst op een manier die past bij onze regionale verbondenheid.”

Lokaal product

Ook Marco Glastra, directeur van Het Groninger Landschap, is blij met de samenwerking: “Dit project met Hooghoudt is een uniek voorbeeld van hoe je elkaar als Groningse organisaties kunt versterken. Door landgoed Ewsum en zijn historische tuinen te koppelen aan de jenever van Hooghoudt, ontstaat er een uniek Gronings product.”

Volgens Hooghoudt betekent deze samenwerking niet dat Jacob Hooy, sinds 1743 de originele kruidenleverancier van de producent, wordt vervangen. De lokale producten zijn met name een toevoeging, waarmee de destilleerderij de komende tijd gaat experimenteren.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Hooghoudt | Foto: Hooghoudt (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken