Groothandel zet duurzame verpakking met tomaatvezel in

Tomatenverpakking

04-07-2016 07:02 | Door: Chris Thijssen

De biologische groothandel voor groente en fruit Naturelle, onderdeel van The Greenery, verpakt zijn producten voortaan in een duurzame verpakking van biobased karton. Het karton is verrijkt met tomatenvezels.

De tomatenvezels zijn afkomstig van tomatenplanten, die normaal gesproken na het oogsten van de tomaten worden gecomposteerd. Door de plantenreststroom hoogwaardig in te zetten voor de productie van recyclebaar massiefkarton, worden de grondstoffen volgens Naturelle maximaal hergebruikt en wordt bijgedragen aan de circulaire economie.

Voor de ontwikkeling van de duurzame verpakking werkte The Greenery onder meer samen met verpakkingsleverancier Solidus Solutions.

Duurzame verpakkingen en teeltmethodes

“Naturelle is continu op zoek naar verduurzaming en dit is integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Samen met onze telers en ketenpartners richten we onze aandacht op duurzame teeltmethodes en verpakkingen”, zegt Jurgen van ’t Hoff, manager van Naturelle. “Door de keuze voor biobased karton voor onze 5 kilo-dozen maken wij gebruik van plantmateriaal als hulpgrondstof en dringen we toekomstig landgebruik voor houtkap terug.”

Vanaf deze week is, naast de 5 kilo-doos, ook een 1,5 kilo-doos beschikbaar.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: The Greenery | Foto: The Greenery (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.



Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken