Plus zet nieuwe stap richting uitsluitend Beter Leven-kip

Beter Leven

04-07-2016 14:42 | Door: Chris Thijssen

Supermarktketen Plus introduceert de Nieuwe Plus Kip, die de reguliere Plus-kip vervangt. Hiermee komt de retailer een stap dichter bij een assortiment met uitsluitend Beter Leven-kip.  

De Nieuwe Plus Kip is een volgende stap in het verbeteren van welzijn en de gezondheid van de kip, meldt de supermarktketen. De kip is volgens Plus van een trager groeiend ras en daardoor sterker, vitaler en gezonder dan de reguliere Plus-kip. De kippen zijn daarnaast actiever, hebben meer ruimte en leven langer.

Beter Leven-keurmerk

Het totale kipassortiment van Plus bestaat nu uit drie kipsoorten: Nieuwe Plus Kip, Hollandse Beter Leven Kip, met één ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming, en Bio+ Kip, met drie sterren van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

Plus streeft er naar eigen zeggen naar uitsluitend nog kip met het Beter Leven-keurmerk te verkopen, maar daarvoor is volgens de supermarktketen tijd nodig. Daarom zet de retailer in op een stapsgewijze verduurzaming van het assortiment.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Plus | Foto: Plus (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken