Bacardi verwerkt oude vaten tot duurzame zonnebril

Duurzame zonnebril

06-07-2016 12:09 | Door: Chris Thijssen

Bacardi maakt van oude rumvaten uit zijn fabriek in Puerto Rico duurzame zonnebrillen. Zo zet de producent in op de circulaire economie.​

Voorheen werden oude vaten verwerkt tot mulch of hergebruikt als decoratie. Nu upcyclet Bacardi de vaten ook tot zonnebrillen. Gecertificeerde ambachtslui van het Puerto Ricaanse merk Raw Eyewear assembleren en zandstralen het hout voor de productie van de duurzame zonnebrillen.

De brillen zijn beschikbaar in vier ontwerpen, met Italiaans gepolariseerde lenzen en een Bacardi-logo op de pootjes. De zonnebrillen zijn voor $ 195 per stuk te koop in de winkel van het Casa Bacardi Visitor Center in Cataño in Puerto Rico.

Materialen recyclen

Met de brillen zegt Bacardi consumenten bewust te willen maken van het belang van duurzaamheid en circulariteit. “Onze uitdaging is om op nieuwe, creatieve manieren te denken om het milieu en onze consumenten te helpen”, zegt Eduardo Vallado Moreno, vice president supply chain and manufacturing van Bacardi in Amerika.

“Dit is slechts één voorbeeld van hoe we materialen recyclen om ze een nieuw leven te geven en hoe we garanderen dat niets wordt verspild”, vervolgt de vicepresident. “Dat is onderdeel van onze langetermijnvisie voor de toekomst.”

46 procent efficiënter watergebruik

Behalve het recyclen van producten en grondstoffen richt Bacardi zich ook op andere duurzaamheidsaspecten. Zo heeft het bedrijf zijn watergebruik 46 procent efficiënter gemaakt ten opzichte van het basisjaar 2006. Het wereldwijde waterverbruik daalde in deze periode met 57 procent. Daarnaast verminderde Bacardi Rum zijn uitstoot van broeikasgassen met 55 procent.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Bacardi | Foto: Bacardi (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken