Dirk en Deka leggen duurzame bananen in de schappen

Bananen

08-07-2016 13:32 | Door: Chris Thijssen

In de winkels van Dirk en DekaMarkt liggen sinds deze week duurzame bananen met het Rainforest Alliance-keurmerk.

Volgens Detailresult Groep, waar Dirk en DekaMarkt onderdeel van zijn, past de introductie van de duurzamere bananen in het assortiment in het duurzaamheidsbeleid van beide supermarktketens.

“We zijn continu bezig met het optimaliseren van ons assortiment. Kwaliteit, prijs en duurzaamheid zijn daarbij van essentieel belang”, zegt Joris Zwagerman, unitmanager vers van Detailresult Groep, in een persbericht. “Deze bananen sluiten heel goed aan bij deze visie. Ik ben blij dat we onze klanten dit product kunnen aanbieden.”

Rainforest Alliance is een wereldwijde natuur- en milieuorganisatie die streeft naar het beschermen van ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het keurmerk garandeert dat de goederen zijn geproduceerd in overeenstemming met de richtlijnen om het milieu, dieren en planten, de werknemers en lokale gemeenschappen te beschermen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Detailresult Groep | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken