Vivera werkt samen voor boost duurzame eiwitten

duurzame eiwitten

11-07-2016 07:52 | Door: Chris Thijssen

Vivera, producent van vleesvervangende producten, heeft gisteren de Green Protein Alliance (GPA) ondertekend. Dit samenwerkingsverband heeft als ambitie de consumptie van duurzame plantaardige proteïneproducten een boost te geven.

De GPA, een initiatief van DuurzaamDoor, NewForesight en Het Planeet in samenwerking met Platform Voedseltransitie, gelooft dat zo’n boost beter is voor mens en milieu. Daarnaast levert die nieuwe marktkansen op, stellen zij. Ze zien kansen in de toenemende vraag naar gezond en duurzaam, en willen de transitie naar een gezondere balans in de consumptie van dierlijke en plantaardige proteïne versnellen.

De uiteindelijke ambitie is een markt waarin plantaardige proteïnen een vanzelfsprekende keuze zijn, met hoge kwaliteit, lage prijzen, veel aanbod en innovatie. Behalve Vivera, hebben ook bedrijven als Albert Heijn, Boon, Hak, Rechtstreex en Rotterzwam en GoodBite zich aan de samenwerking verbonden.

Duurzame eiwitten

Duurzame eiwitten

Volgens de GPA is de markt voor eiwitten afkomstig van planten volop in ontwikkeling. Nederland telt inmiddels meer dan 160 ondernemers in plantaardige proteïneproducten en de interesse van consumenten in gezondere en duurzamere voeding neemt toe, stelt het verband. Toch consumeren Nederlanders volgens de GPA nog altijd fors meer dierlijke proteïne dan plantaardig.

Om de transitie naar plantaardige proteïnen te versnellen, voorziet de GPA consumenten van heldere informatie over plantaardige proteïnen. Daarnaast zet het samenwerkingsverband zich in om gedeelde barrières weg te nemen, die deze transitie in de weg staan.

Bundeling van krachten

In het initiatief bundelen marktpartijen, zoals Vivera, hun krachten met ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken en organisaties als het Voedingscentrum en Milieu Centraal. Vivera wil, met zijn groeiende assortiment in vleesvervangende producten, zich naar eigen zeggen volledig voor deze ambitie inzetten.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Vivera, DuurzaamDoor | Hoofdfoto: public domain, In-tekstfoto: Vivera (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken