Danone zoekt ideeën voor CO2-neutrale productieketen

CO2-neutrale productieketen

13-07-2016 09:15 | Door: Chris Thijssen

Danone Nutricia, dat in Haps een nieuwe fabriek voor babymelkpoeder bouwt, roept inwoners uit de regio van de fabriek op ideeën voor een duurzame productieketen in te sturen. Zo wil het bedrijf dichter bij een CO2-neutrale productieketen komen.

Dat schrijft De Maas Driehoek. De nieuwe fabriek van Danone Nutricia die in Haps, regio Cuijk, wordt gebouwd, wordt volgens het bedrijf zo energie-efficiënt mogelijk en zal voldoen aan strikte normen voor CO2-uitstoot.

Om naast de milieu-impact van de fabriek, ook de voetafdruk van de productieketen terug te dringen, schakelt Danone Nutricia de kennis van consumenten, studenten, ondernemers en creatievelingen in.

Zij kunnen plannen voor het verduurzamen van Danone Nutricia’s productieketen tijdens de campagne Born to be Green aanleveren. De campagne onderscheidt vier focusgebieden: koeien, afvalstromen, transport & verpakking en energie. Een expertpanel beoordeelt de ideeën, waarna het beste idee wordt beloond met een geldprijs van € 7.000.

CO2-uitstoot en welzijn inwoners

Danone Nutricia moedigt ook inwoners van regio Cuijk aan om plannen voor verduurzaming aan te leveren. Hierbij is het volgens het bedrijf niet alleen belangrijk hoe de CO2-uitstoot van de fabriek kan worden verminderd, maar ook hoe de nieuwe fabriek kan bijdragen aan het welzijn van mensen in de buurt van het nieuwe terrein.

Zo ziet het bedrijf kansen voor het gebruik van het warme afvalwater om een zwembad of andere faciliteit te verwarmen. Daarnaast noemt het bedrijf een duurzame energiecoalitie met lokale ondernemers. Ideeën kunnen worden ingezonden tot 28 augustus 2016.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: De Maas Driehoek, Nudge | Foto: Danone (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken