Thaise start-up maakt duurzaam ‘superfood’ van krekels

superfood

18-07-2016 14:52 | Door: Chris Thijssen

De Thaise start-up Bugsolutely maakt pasta van krekels. Gebruik van deze insecten leidt volgens de oprichters tot duurzame pasta met een hoge voedingswaarde.

Voor de productie van de pasta gebruikt de start-up bloem gemaakt van krekels. Omdat krekels voor 70 procent uit proteïne bestaan, levert dat een eiwitrijk product op. Volgens Bugsolutely bevat de krekelpasta daarnaast veel calcium, ijzer, vitamine B12 en omega 3.

De pasta ziet er hetzelfde uit als conventionele pasta en heeft volgens de start-up een smaak die overeenkomt met die van geroosterde amandelen. 

Superfood

Dit ‘superfood', zoals de start-up zijn product noemt, is daarnaast duurzamer dan conventionele pasta. Zo hebben krekels weinig voedsel en water nodig en groeien ze zeer snel, stelt Bugsolutely.

Volgens Bugsolutely behoren insecten tot het dieet van 80 procent van de bevolking in Azië en Zuid-Amerika. De start-up stelt dat westerse landen de voedzame en duurzame voedsel beginnen te waarderen. Met zijn krekelpasta wil de start-up hierop inspelen.

FDA-goedkeuring

De pasta heeft goedkeuring van de Food and Drug Administration (FDA) ontvangen. Het product is daarnaast gecertificeerd door de voedselveiligheidssystemen Good Manufacturing Practices (GMP) en Hazard Analysis and Critical Control Points (Haccp).

Duurzame pastasaus

De Amerikaanse start-up One Hop Kitchen ziet ook kansen voor eiwit uit krekels. Zo wil de start-up pastasaus met krekels en meelwormen op de markt brengen. De oprichters hopen de financiering voor de marktintroductie via crowdfunding op te halen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Bugsolutely | Foto: Bugsolutely (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken