Eindhovense groothandel bouwt duurzaam distributiecentrum

duurzaam distributiecentrum

25-07-2016 18:09 | Door: Chris Thijssen

Scherpenhuizen, een Eindhovense groothandel in groenten en fruit, is gestart met de bouw van zijn nieuwe distributiecentrum (dc). Voor het pand ambieert de groothandel een Breeam Outstanding-certificering.

Dat meldt AGF.nl. Het dc, dat op het industrieterrein Acht-Noord in Eindhoven wordt gebouwd, krijgt een totale vloeroppervlakte van 40.000 vierkante meter.

Het nieuwe dc wordt volledig LED-verlicht en krijgt geen gasaansluiting. De koeling draait op zonnepanelen, waardoor het gebouw volgens Scherpenhuizen het grootste deel van het jaar zelfvoorzienend kan zijn.

Duurzaam distributiecentrum

De hoogwaardige restwarmte uit de koeling wordt gebruikt om de benodigde energie voor de krattenwasserij te leveren. De laagwaardige restwarmte wordt ingezet voor de verwarming van het kantoor, dat daardoor CO2-neutraal moet worden.

Met deze duurzame maatregelen hoopt Scherpenhuizen een Breeam Outstanding-score te ontvangen, de hoogst haalbare duurzaamheidscertificering van de Dutch Green Building Council.

Maatschappelijk ondernemen

“Bij Scherpenhuizen praat men er niet altijd veel over, maar doet men”, zegt directeur Martin Scherpenhuizen tegen AGF.nl. “Slim werken is verstandig kijken naar je kosten, dat doen we vanuit een duurzame en sociale gedachte. Energiezuinig en maatschappelijk ondernemen. We investeren nu iets meer, maar wel met een acceptabele terugverdientijd.”

Naar verwachting wordt het dc in februari 2017 opgeleverd.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: AGF.nl | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken