App biedt overtollige horecamaaltijden met korting aan

Voedselverspilling horeca

26-07-2016 07:22 | Door: Chris Thijssen

Rotterdamse horecaondernemers kunnen hun overtollige maaltijden voortaan tegen korting aanbieden via de app Restoranto. Dat moet voedselverspilling tegengaan.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad (AD). Restauranthouders plaatsen overtollige maaltijden met een zelf bepaalde korting op de app . Consumenten kunnen een aanbieding vervolgens claimen en de maaltijd afhalen bij het betreffende restaurant of daar opeten.

Sinds de lancering in juni hebben reeds 55 Rotterdamse restaurants zich aangesloten bij Restoranto.

‘Niets weggooien’

Restaurant Vers010 meldde zich als eerste bedrijf aan. “Bij ons worden alle gerechten elke dag vers gemaakt”, zegt Charlene Kemper, eigenaar van het restaurant in het AD. “Als we merken dat er te veel is ingekocht, is het fijn dat we alsnog maaltijden kunnen verkopen. We hoeven dan niets weg te gooien en iemand kan lekker én goedkoop eten.”

Restoranto wil de app na de zomer ook uitbreiden naar Utrecht en Delft. Na andere grote steden, wil de start-up uiteindelijk ook uitbreiden naar de regio’s, schrijft het AD.

Maaltijddonatie

Voor elke maaltijdboeking via de Restoranto-app doneert Restoranto een maaltijd aan een persoon die dat zich niet kan veroorloven. Daarvoor werkt de start-up samen met het Gava Project, dat maaltijden doneert aan mensen in hongersnood in het Oegandese Kazo.

Onlangs ging in Nederland het vergelijkbare initiatief Get Chef’s van start. Op dit online platform kunnen horecaondernemers gerechten die niet meer in het restaurant worden verkocht, alsnog bij de consument krijgen, tegen een gereduceerd tarief. Ook dat moet voedselverspilling in de horeca tegengaan.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Restoranto, Algemeen Dagblad | Foto: public domain 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken