Waarom Walmart misvormde appels verkoopt

voedselverspilling

26-07-2016 15:01 | Door: Chris Thijssen

Zo’n driehonderd vestigingen van Walmart in Florida verkopen voortaan esthetisch imperfecte appels. Zo wil de retailer voedselverspilling tegengaan.

De supermarktketen koopt de twaalf verschillende soorten appels in bij boeren in de staat Washington. Zij kunnen de te grote, kleine of anderszins misvormde appels niet kwijt bij hun reguliere afnemers. Volgens Walmart zijn deze appels echter nog prima eetbaar. De retailer verkoopt de producten dan ook onder de merknaam I’m Perfect.

Behalve het verkopen van de misvormde appel, denkt Walmart ook na over andere toepassingen, zoals de verwerking tot appelsap of appellunchpakketjes voor kinderen. Zo zegt de retailer voedselverspilling tegen te willen gaan.

Voedselverspilling terugdringen

“We werken al meer dan tien jaar om onze bedrijfsvoering te veranderen en toe te werken naar een zero waste-toekomst”, zegt Walmart in een blogpost. “Het I’m Perfect-product is slechts één voorbeeld van manieren waarop wij voedselverspilling proberen terug te dringen, boeren ondersteunen en onze consumenten waarde bieden.”

Nederlandse consumenten kunnen al langer in de supermarkt terecht voor lelijke groente en fruit. Zo verkoopt Albert Heijn misvormde groente- en fruitpakketten, en sinds kort ook losse misvormde appels, peren en paprika’s. Vanaf september komt daar ook winterpeen bij.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Walmart | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken