Nestlé legt duurzaamheidsvraagstukken bij start-ups neer

Nestlé duurzaam

26-07-2016 18:04 | Door: Chris Thijssen

Voedingsmiddelenconcern Nestlé heeft een online platform geopend, waarop de producent start-ups wereldwijd oproept mee te denken over onder meer duurzame vraagstukken.

Met het Henri@Nestlé-platform wil Nestlé de kwaliteit en snelheid van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke en zakelijke uitdagingen verhogen. Op het platform plaatst de producent verschillende vraagstukken waarvoor het bedrijf innovatieve ideeën zoekt.

Tot de vraagstukken die nu op het platform staan, behoren onder meer enkele duurzame uitdagingen. Zo vraagt Nestlé hulp bij de ontwikkeling van een duurzame levenscyclus van gebotteld water. Daarnaast is de producent op zoek naar ideeën om de duurzaamheidsinspanningen en -prestaties van Nespresso, een van zijn merken, met de consument te communiceren.

‘Katalysator voor transparantie’

Start-ups kunnen oplossingen voor deze vraagstukken insturen. Elk project staat 45 dagen open voor inzendingen. Na de sluitingsdatum selecteert Nestlé vijf start-ups die hun idee mogen pitchen.

Het platform wordt volgens Nestlé zijn vlaggenschip op het gebied van wereldwijde samenwerking en moet dienen als een katalysator voor snelheid en transparantie. “Met de vindingrijkheid en innovatieve geest van start-ups kan Henri@Nestlé helpen om enkele van de grootste voedings- gezondheids- en welzijnsuitdagingen aan te pakken om grootschalige impact te creëren", zegt Gerardo Mazzeo, global innovation director van Nestlé.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 


Bron: Nestlé | Foto: Nestlé (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken