Waarom deze Wageningse ijssalon insectenijsjes weggeeft

insecten ijs

28-07-2016 09:03 | Door: Chris Thijssen

IJssalon Antonio in Wageningen biedt klanten zaterdag een gratis hoorntje met insectenijs aan. Dit moet de consumptie van insecten bevorderen.

Dat schrijft vakblad ijs!. Volgens ijsmaker Antonio Mulder zijn de ijsjes gemaakt met poeder van gemalen krekels. De smaak gaat richting noten-caramel, aldus Mulder.

Hij ontwikkelde het insectenijs op verzoek van de start-up Tiny Foods, dat eetbare insecten en insectproducten verkoopt. De drie Wageningse studenten achter dit bedrijf zien insecten als gezond voedingsmiddel. “Ze bevatten 60 procent eiwit en zitten boordevol ijzer en vitamine B12”, zeggen ze tegen het vakblad.

Bovendien zien de studenten insecten als een duurzaam alternatief voor de veehouderij: “Insecten zijn ook nog eens tien keer zo efficiënt als koeien en produceren veel minder broeikasgassen.”

Denkwijze over insecten veranderen

De oprichters van Tiny Foods willen de manier waarop mensen over insecten denken veranderen. Doel is om binnen twee jaar een miljoen mensen te bereiken met hun boodschap. Daarom is de start-up aanwezig op evenementen, waar consumenten de producten kunnen proeven.

De oprichters zijn zaterdag ook bij de ijssalon aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden over het eten van insecten.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Vakblad ijs! | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken