Deze machine voorkomt dat avocado bruin wordt

Avocado bruin

04-08-2016 07:50 | Door: Chris Thijssen

De Australische start-up Naturo Technologies heeft een techniek ontwikkeld die gesneden en gepureerde avocado minimaal tien dagen vers houdt.

Dat schrijft The Guardian. De start-up ontwikkelde de machine Natavo Zero, die het enzym uitschakelt dat er voor zorgt dat avocado’s na blootstelling aan zuurstof bruin worden. Dat doet de machine met behulp van door stoom gegenereerde drukfluctuaties. Dit proces doodt ook eventueel aanwezige schadelijke insecten.

De Natavo Zero kan circa vierduizend avocado’s per uur verwerken. Het eindproduct heeft dan geen toevoegingen, conserveermiddelen of verwerkingshulpmiddelen meer nodig, stelt Naturo Technologies.

Voedselverspilling tegengaan

Door avocado's langer houdbaar te maken, kan voedselverspilling worden teruggedrongen, stelt Naturo Technologies. “Het feit dat meer dan 35 procent van het op aarde geproduceerde voedsel wordt verspild – vanaf het moment van oogsten totdat het onze lichamen bereikt – is onacceptabel”, zegt het bedrijf tegen Metro UK.

Het bedrijf richt zich nu op grootschalige avocadoverwerkers, maar zegt dat het niet onmogelijk is om een vergelijkbare houdbaarheidsmachine op termijn ook op de consumentenmarkt te introduceren.

Bekijk hier hoe het rijpingsproces van een door de Natavo Zero behandelde avocado verloopt ten opzichte van een reguliere avocado:

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: The Guardian, Metro | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken