Unilever koopt Zweedse luchtzuiveraar Blueair

16-08-2016 18:12 | Door: Eelco Brandes

Unilever heeft het Zweedse bedrijf Blueair, dat luchtreinigers en filters produceert, overgenomen. De luchtreinigingsdiensten passen volgens het bedrijf goed bij de bestaande waterzuiveringsdiensten van Unilever.

Het Brits-Nederlandse foodbedrijf maakte dat dinsdag samen met Blueair bekend zonder verdere financiële details. Blueair is volgens Unilever marktleider op het gebied van indoor luchtzuiveringstechnologie.

Het Zweedse bedrijf, dat in 1996 door Bengt Rittri is opgericht, boekte vorig jaar een omzet van $106 mln. Blueair heeft fabrieken in Zweden, China en de Verenigde Staten.

Het bedrijf zuivert in gebouwen lucht van microdeeltjes, die afkomstig zijn van bijvoorbeeld verf, rook of huisdieren. De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

Duurzame palmolie

Unilever maakte verder bekend dat het niet meer in zee gaat met de Maleisische palmolie leverancier IOI Group zolang er geen duurzame vooruitgang wordt geboekt, meldt nieuwssite Edie. De producent verloor onlangs zijn certificering van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). De RSPO nam de Maleisische IOI Group zijn certificering af nadat het bedrijf volgens de organisatie faalde om adequate stappen te zetten om ontbossing en uitputting van turfgronden uit te bannen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Blueair/Edie | Foto: Blueair

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken