Ikea legt focus op duurzaam eten en drinken

ikea duurzaam eten en drinken food

18-08-2016 07:41 | Door: Eelco Brandes

Ikea legt komend jaar zijn focus op duurzaam eten en drinken in de restaurants, bistro's en Swedish Food Markets van de meubelketen.

Dit jaar stelt Ikea eten centraal, zo blijkt uit de nieuwe catalogus, meldt vakblad Levensmiddelenkrant. In de collecties draait het om eten en alles in en rond de keuken; keukens, eettafels, kookattributen, accessoires en servies. In de restaurants, bistro's en Swedish Food Markets spelen duurzaam eten en gezond eten de hoofdrol.

Duurzaam gecertificeerd

Net als andere voedselproducenten is Ikea bezig met het terugdringen van het zout-, suiker- en vetgehalte en zijn alle producten duurzaam gecertificeerd. Nieuw is onder meer de koffielijn Påtår, organisch en UTZ-gecertificeerd. Deze wordt zowel in de restaurants geschonken als in de Food Market verkocht.

Ook nieuw in Nederland zijn de worstenbroodjes met Beter Leven-keurmerk en de vegetarische variant met een vulling van groenten als courgette, schrijft de nieuwswebsite. Al het vlees dat lokaal in Nederland wordt ingekocht, zoals voor de satéstokjes, de worstenbroodjes en kalfslapjes, heeft het Beter Leven-keurmerk van 2 sterren.

Minder verspilling

Bovendien is de sandwich pulled salmon toegevoegd aan het assortiment. In deze zalmburger wordt de volledige zalm gebruikt en niet alleen de filets, om zo min mogelijk te verspillen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Levensmiddelenkrant | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken