Nieuwe app voorkomt voedselverspilling in horeca

voedselverspilling horeca

18-08-2016 12:01 | Door: Eelco Brandes

De Finse startup ResQ Club lanceert in Nederland zijn app om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan. Hiermee kunnen consumenten bij diverse restaurants en andere eetgelegenheden verse maaltijden kopen die verspild dreigen te worden.

In Nederland wordt jaarlijks 51 miljoen kilo voedsel weggegooid in de horeca. De dienst ResQ Club is in het leven geroepen om voedselverspilling in restaurants, bakkerijen, cafés en hotels tegen te gaan. In Amsterdam hebben zich in korte tijd al meer dan vijftien restaurants aangemeld en dit aantal groeit dagelijks.

Gereduceerde horecaprijzen

Consumenten kunnen ResQ gebruiken om niet verkocht eten, wat op dezelfde dag in de horeca, zoals restaurants, cafés en bakkerijen, is gemaakt, tegen gereduceerde prijzen te bestellen én te betalen via de ResQ-service. De maaltijden worden gekocht via de service en door de consument afgehaald bij de eetgelegenheid.

De ResQ-service werkt op iPhone, iPad en Android en is ook te gebruiken op laptops en computers via de browser. ResQ Club is opgericht in Finland en heeft zijn service in korte tijd uitgebreid naar Zweden en Estland. Er zijn nu al meer dan 40.000 maaltijden ‘geResQd’ via de service. Deze week wordt ResQ in Amsterdam gelanceerd en in september in Utrecht en Den Haag.

Voedselverspilling tegengaan

"Voedselverspilling vormt een ernstige belasting van het milieu: als goed voedsel wordt weggegooid, is de milieu-impact van de productie voor niets geweest. De wereldwijde voedselproductie draagt maar liefst 20 procent tot 35 procent bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Door geen voedsel te verspillen kan dat flink omlaag", aldus Corné van Dooren expert duurzaam eten bij het Voedingscentrum.

De visie van ResQ Club is om in 2030 voedseloverschotten van restaurants, bakkerijen, cafés en hotels in Europa te uit te bannen.

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: ResQ | Foto: ResQ (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken