‘Inzicht in voedingspatronen stimuleert duurzaamheidsbeleid’

gezond voedingspatroon

29-08-2016 09:10 | Door: Fitria Jelyta

Wageningen University & Research (UR) heeft een smartphone-app ontwikkeld, die de voedingspatronen van gebruikers bijhoudt. Inzicht in de voedingspatronen moet duurzame productontwikkeling in het bedrijfsleven bevorderen.

Met de smartphone-app FoodProfiler kunnen gebruikers aangeven hoe vaak zij een bepaald product of productcategorie consumeren, zoals groenten. Daarnaast geeft de app inzicht in op welk moment van de dag gebruikers eten, welke producten samen worden geconsumeerd en in welke verhouding. De app brengt ook verschillen tussen demografische groepen, steden en regio’s in kaart.

De gegevens die de app anoniem verzamelt, biedt volgens Wageningen UR overheden en bedrijven de mogelijkheid beleid en productontwikkeling beter af te stemmen op de behoeften en het gedrag van de consument. Daarnaast verwacht de universiteit dat strategieën om gezondheid en duurzaamheid te stimuleren daadwerkelijk aanslaan door gebruik te maken van de inzichten die de app oplevert.

Gezond voedingspatroon

Volgens Wageningen UR is de FoodProfiler ook geschikt voor wetenschappers die data van voedsel- en consumptiepatronen nodig hebben voor onderzoek.

Gebruikers van de FoodProfiler krijgen een tot twee keer per dag een reminder om gegevens in te vullen over wat zij in de laatste twee uur hebben gegeten. Na deze data voor twee weken bij te houden, geeft de smartphone-app een profiel aan en daarmee informatie over wat voor type eter de gebruiker is. Verder geeft de app advies aan gebruikers om bepaalde voedingspatronen aan te passen ter bevordering van de gezondheid. 

Bekijk hieronder hoe de FoodProfiler werkt:

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Wageningen UR | Foto: Dagny Mol via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken