Waterbesparing levert Cola-reuzen miljarden op

pepsi coca-cola

30-08-2016 15:43 | Door: Erik Verheggen

PepsiCo en Coca-Cola zetten stappen om hun waterverbruik te reduceren of te compenseren. De beide grootmachten zetten ontwikkelingsprojecten op en stroomlijnen productieprocessen.

Dat blijkt uit statements die zowel Coca-Cola als PepsiCo naar buiten hebben gebracht omdat het World Water Week is.

PepsiCo brengt de meest concrete besparingscijfers naar buiten. Sinds 2006 heeft het bedrijf zijn waterverbruik met 26 procent weten te verminderen. In de periode van 2011 tot 2015 leverde dat het bedrijf $ 80 mln aan besparingen op.

Opvallend is dat Pepsi het waterverbruik los heeft kunnen koppelen van de productiegroei. Samen met grotere besparingen in energieverbruik, verpakkingen en afval, leidt dat tot een besparing van $ 600 mln door het duurzaamheidsprogramma van het bedrijf.

Waterverbruik

Pepsi en Coca-Cola zetten beiden groots in op het toegankelijk maken van water in gebieden waar dat niet vanzelfsprekend is. Coca-Cola heeft als doel om zijn volledige waterverbruik op die manier te compenseren, voorbijgestreefd.

Het bedrijf heeft 151 miljard liter water nodig voor zijn producten en nog eens 149 miljard liter voor het productieproces. In 2015 compenseerde het bedrijf 192 miljard liter via ontwikkelingsprojecten in 71 landen. Nog eens 146 miljard liter werd gezuiverd en geloosd.

Ook PepsiCo werkt aan waterprojecten in opkomende en ontwikkelingslanden. Zo werkt het bedrijf samen met rijstboeren in India aan besparingsprojecten. Dat heeft Volgens Pepsi geleid tot een reductie van 10 miljard liter water sinds 2013. Ook steekt Pepsi miljoenen in projecten van ontwikkelingsbanken en milieuorganisaties.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: PepsiCo, Coca-Cola | Foto: Gerry, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken