FrieslandCampina zet duurzame stoom in voor kaasproductie

Duurzame stoom

05-09-2016 16:21 | Door: Chris Thijssen

FrieslandCampina stapt voor zijn kaasproductielocatie in Balkbrug over op duurzame ‘stoom’. Dit wordt opgewekt door de verbranding van houtsnippers in een nog te bouwen bio-verbrandingsinstallatie.

De centrale komt op het industrieterrein Katingerveld in Balkbrug, naast het kaasproductiebedrijf van FrieslandCampina. Naar verwachting levert de installatie jaarlijks circa 55.000 ton bio-stoom aan de productielocatie. Daarmee vervangt deze 5,5 miljoen kuub aardgas.

Brouwer Bio Centrale start in de loop van deze maand met de bouw van de installatie, die eind 2017 in bedrijf moet zijn. Dit bedrijf onderhoudt het groen langs de Duitse autosnelwegen, waarbij veel houtsnippers vrijkomen. Die kunnen volgens Brouwer Bio Centrale dienen als brandstof voor de bio-installatie.

Duurzame installatie

De nieuwe installatie wordt volgens het bedrijf gebouwd volgens de strengste milieueisen. Zo worden filters ingezet om de lucht uit de schoorsteen te zuiveren.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: FrieslandCampina | Foto: FrieslandCampina (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken