Vegetarische Slager opent eerste vestiging in Berlijn

vegetarische slager

16-09-2016 13:34 | Door: Chris Thijssen

De Vegetarische Slager opent vrijdag zijn eerste vestiging in Berlijn. Nog dit jaar volgt er een tweede ‘slagerij’ in de Duitse hoofdstad.

Der Vegetarische Metzger, zoals de Berlijnse locatie gaat heten, is net zoals de vestiging in Nederland een ‘ambachtelijke vegetarische slagerij’, zei oprichter Jaap Korteweg eerder bij DuurzaamBV Radio.

“In die zin is dat uniek wat we doen, want wat je natuurlijk gezien hebt de laatste jaren, zijn toch fabrieksproducten. Maar bij ons is de basis een ambachtelijke vegetarische slagerij en van daaruit ontwikkelde producten en vervolgens schalen we ze op. En dat levert een ander resultaat op dan het omgekeerde, dus dat je in een keer begint met die grootschalige productie”, aldus Korteweg.

‘Vega-hoofstad’

Met de nieuwe locatie in Berlijn speelt De Vegetarische Slager in op de vraag naar vegetarische producten in Duitsland. Volgens het bedrijf is Berlijn met 80.000 veganisten de ‘vega-hoofdstad’ van de wereld. Om die reden wil De Vegetarische Slager nog dit jaar een tweede vestiging in de Duitse hoofdstad openen.

Om zijn productie op te schalen, opent De Vegetarische Slager begin 2017 een nieuwe fabriek in Breda, met een capaciteit van circa 50 miljoen maaltijden per jaar.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: De Vegetarische Slager | Foto: Emily Allen, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken