Chocolade verpakt in duurzaam choco-papier

Chocolade verpakt in duurzaam choco-papier

21-10-2013 11:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In het Verenigd Koninkrijk heeft een papierfabrikant een manier bedacht om de schil van de cacoaboon te gebruiken als verpakking voor chocoladerepen.

Het hergebruik van de schil van cacoabonen is een innovatieve oplossing om het afval in de industrie te verminderen. Van de 3,5 tot 4 miljoen ton aan cacaobonen die elk jaar wordt geproduceerd, eindigt zo’n 76 procent als afval.

James Cropper, een Engelse papierfabrikant, heeft nu een methode ontwikkeld om die cacaoschillen nuttig te gebruiken. Het duurzame papier gaat nu in productie en is gecertificeerd voor gebruik in de voedselsector. Volgens Cropper is de productie van papier uit overblijfselen van de cacoaboon een significante doorbraak in de voedings- en verpakkingsindustrie.

Onderzoek

Het idee komt oorspronkelijk vandaan bij de chocoladeproducent Barry Callebaut. Op verzoek van Callebaut startte het papierbedrijf een onderzoek naar alternatieven voor de verpakking van chocolade om de afvalverwerkingsprocessen te reduceren en een duurzame bijdrage te leveren.

Eerder dit jaar opende de papierfabrikant ook al een faciliteit voor het recyclen van wegwerp koffiebekers voor het produceren van papier. Alleen al in het VK komen 2,5 miljard papieren bekers terecht op een afvalbelt.

 

Bron: environmentalleader

Foto: Desert Botanical Garden

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken