MSC: ‘Consument geeft meer uit aan duurzame vis’

duurzame vis

22-09-2016 12:02 | Door: Chris Thijssen

De consument gaf in het eerste half jaar van 2016 in de supermarkt 39 procent meer uit aan MSC- en ASC-gecertificeerde vis dan in dezelfde periode in 2015.

Dat blijkt uit een marktonderzoek van Iri data. Behalve dat consumenten in het eerste half jaar meer uitgaven aan duurzame vis, tweederde van de Nederlandse visconsumenten het erover eens dat consumenten alleen vis uit duurzame bronnen zouden moeten eten, om oceanen te redden.

Uit eerder onafhankelijk marktonderzoek door GlobeScan, in opdracht van de Marine Stewardship Council (MSC), bleek al dat een keurmerk op een product 62 procent van de ondervraagden meer vertrouwen geeft over de herkomst van het product. Van de visconsumenten is 54 procent bovendien bereid meer te betalen voor een gecertificeerd duurzaam visproduct

Duurzame visproducten

De Bewuste Visweek, die op 26 september van start gaat, om het voor consumenten gemakkelijker te maken om te kiezen voor duurzame visproducten met certificering van MSC voor wild gevangen vis, of het Aquaculture Stewardship Council (ASC) voor gekweekte vis.

Tijdens deze week, een initiatief van MSC, ASC en het Wereld Natuur Fonds, werken supermarktketens, visspecialisten, cateraars, visleveranciers en bekende vismerken samen om duurzame vis te promoten.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Marine Stewardship Council | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken