Hoe voorgesneden groente voedselverspilling tegengaat

voedselverspilling

13-10-2016 07:33 | Door: Chris Thijssen

Het bedrijf HL Display ontwikkelt dispensers waarmee consumenten in de supermarkt voorgesneden groenten zonder verpakking kunnen ‘tappen’. Dit moet voedselverspilling tegengaan.

De dispensers zijn geschikt voor voorgesneden groenten, zoals stukjes paprika of blokjes wortel, en voor losse stuks, zoals peulen of sperziebonen. Met de dispensers kunnen consumenten zelf bepalen hoeveel groenten, die supermarkten of groentewinkels in bulk aankopen, zij tappen en vervolgens kopen.  

Doordat ze de hoeveelheid precies op hun eigen vraag kunnen afstemmen, gaat er volgens producent HL Display minder voedsel verloren.

voedselverspilling

Duurzaam transport zonder verpakking

De bulk-dispensers brengen ook andere duurzaamheidsvoordelen met zich mee. “Het bewustzijn van consumenten over milieuproblemen groeit gestaag”, schrijft het bedrijf op zijn website. “Dit leidt ertoe dat zij kiezen voor bulkproducten in dispensers, waarvoor minder grondstoffen nodig zijn op het gebied van transport en verpakkingen.”

Het bedrijf presenteerde de systemen afgelopen zomer op een vakbeurs in Australië. In buurland Nieuw-Zeeland is de consument al bekend met het fenomeen. Zo verkoopt de supermarktketen New World op verschillende plaatsen al onverpakte, voorgesneden groenten, verkrijgbaar in bulk-dispensers.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: HL Display, News.com.au | Header-foto: public domain, In tekst-foto: HL Display

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken