Sodexo en Unilever verminderen voedselverspilling op school

voedselverspilling school

17-10-2016 09:14 | Door: Chris Thijssen

Een aanpak van de International Food Waste Coalition (IFWC), met bedrijven als PepsiCo, Sodexo en Unilever Food Solutions, leidde in een pilot tot 12 procent minder voedselverspilling op scholen.

In 2015 ontwikkelde de IFWC in samenwerking met de Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) het Skool-programma. Dit programma moet scholen helpen om een uitgebreide aanpak om voedselverspilling terug te dringen, te implementeren.

Het Skool-programma werd tussen januari en juli van 2016 getest op zes scholen in Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. In die zes maanden bereikte het programma bijna 2.800 kinderen en 5.000 familieleden. De deelnemende scholen verspilden met dit programma gemiddeld 12 procent minder voedsel. Dat komt neer op 2,5 ton vermeden voedselverspilling en 5 ton minder CO2-uitstoot.

Wetgeving voor minder voedselverspilling

De IFWC heeft nu als doel het programma in het schooljaar 2017 voor scholen in heel Europa beschikbaar te maken. Skool moet toegankelijk worden via een online platform.

In april 2015 startten de bedrijven PepsiCo, Sodexo, Unilever Food Solutions, Ardo, McCain, SCA en WWF het samenwerkingsverband IFWC. Doel is voedselverspilling in de eigen productieketens terug te dringen en andere bedrijven en organisaties te inspireren om hun reductieprogramma’s te adopteren. Ook streven de bedrijven naar wetgeving die bijdraagt aan de strijd tegen voedselverspilling.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: International Food Waste Coalition | Foto: Janice Waltzer, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken