Grolsch weer duurzaamste biertje

Grolsch weer duurzaamste biertje

21-11-2013 10:28 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Voor de derde keer is Grolsch verkozen tot duurzaamste bierbrouwerij. Grolsch scoort goed op verschillende terreinen.

Vergelijkingsorganisatie Rank-a-brand beoordeelde dit jaar voor de derde keer alle grote bierbrouwerijen op hun CO2-uitstoot en algemeen milieubeleid. Onderdelen waar Grolsch goed op scoorde zijn het gebruik van duurzame gerst, hop, verpakkingen en een laag water- en energieverbruik.

Ook in 2011 en 2012 stond Grolsch aan de duurzame top. Toch is er verbetering mogelijk. Volgens Rank-a-brand moet Grolsch meer gebruik gaan maken van groene elektriciteit en duurzame ingrediënten. Andere biermerken komen steeds dichter bij Grolsch op het gebied van de duurzaamheid.

Op nummer twee in de top staat Gulpener. Dit merk is koploper bij het gebruik van duurzame ingrediënten en groene elektriciteit. Op nummer drie staat Bavaria. Dit bedrijf heeft bij het brouwen de minste uitstoot van CO2 per biertje.

Overige merken

De doelstellingen van Heineken en Amstel om de CO2-uitstoot te verminderen zijn volgens Rank-a-brand nog niet ambitieus genoeg om meer punten te verdienen.

Palm mengde zich dit jaar voor het eerst in de strijd om het duurzaamste bier. Naar aanleiding van de ranking heeft het bedrijf het eerste rapport voor verantwoord ondernemen gepubliceerd. Dit zag er veelbelovend uit. Brand maakte dit jaar ook een grote sprong richting duurzaamheid. Het bedrijf is overgegaan op 100 procent groene stroom. Andere bedrijven konden hun verduurzaming niet inzichtelijk maken.

Bron: Rank-a-brand

Foto: Piutus via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken