FrieslandCampina breidt duurzame verpakkingen uit

FrieslandCampina breidt duurzame verpakkingen uit

30-04-2014 16:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

FrieslandCampina gebruikt voortaan wereldwijd zoveel mogelijk duurzaam papieren verpakkingsmateriaal.  Hiervoor ondertekent het bedrijf een beleidsverklaring voor duurzaam bosbeheer.

In 2011 schakelde zuivelproducent FrieslandCampina al over op duurzaam geproduceerd karton met het FSC-keurmerk. Dit keurmerk is op het merendeel van drankenverpakkingen te vinden. Aangezien FSC-hout niet altijd verkrijgbaar is, komt daar het PEFC certificaat bij. PEFC is net als FSC een keurmerk voor duurzaam bosbeheer.

Een verpakking van FrieslandCampina draagt voortaan dus een van de twee keurmerken. De algemene verklaring werd opgesteld door PEFC om duurzaam bosbeheer te stimuleren.

Duurzame strategie

In 2012 was 72 procent van de Europese inkoop van de verpakkingsmaterialen bij FrieslandCampina al duurzaam.  Met de ondertekening van de verklaring trekt het bedrijf dit beleid door.

De zuivelcoöperatie ging eerder al over op de inkoop van duurzaam geproduceerde soja en palmolie.

Bron: FrieslandCampina |Foto:  Bob Maclnnes via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken