KFC fladdert voorzichtig richting duurzaamheid

KFC fladdert voorzichtig richting duurzaamheid

14-05-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Fastfoodketen KFC is van plan om de bedrijfsvoering te verduurzamen. Het bedrijf wil onder andere het energieverbruik beperken en meer recyclen.

In samenwerking met energieadviseurs stelde het concern een plan op om het energieverbruik van haar Britse vestigingen te reduceren.  Tot 2020 wil het bedrijf £7 mln investeren om de energie-efficiëntie in restaurants met 20 procent te verbeteren. Voor eind 2014 is het de bedoeling om het energieverbruik van de vestigingen met 4 procent te verlagen.

Daarnaast wordt er bij een KFC-vestiging in Manchester gebruik gemaakt van gerecycled frituurvet van de winkel. De multinational meldde dat een vestiging in Manchester haar frituurvet recyclet om de winkel deels van energie te voorzien.

Eerste stap

Business Green sprak Ian Hagg, het Britse hoofd Duurzaamheid bij KFC. Hagg erkent dat er nog een lange weg te gaan is. “Dit is geen volledig opgetuigd duurzaamheidsrapport. Het is een eerste stap om onze visie en doelen op het gebied van duurzaamheid uit te spreken.”

De duurzaamheidsmanager verklaart verder dat het doel van 20 procent energiebesparing voor 2020 alleen geldt voor restaurants. Hierbij gaat het bedrijf voorbij aan de impact van de kantoren, het transport, maar ook consumenten en leveranciers.

Transparantie

KFC zet de eerste duurzame stappen in het Verenigd Koninkrijk, maar het is de bedoeling om in de toekomst de complete bedrijfsvoering te verduurzamen. Door middel van toenemende transparantie en het formuleren van concrete duurzaamheidsdoelen wil de fastfoodketen inspelen op de toenemende vraag naar duurzamere fastfoodrestaurants.

Nieuwe ketens als Chipotle implementeren duurzaamheid in het business model en recent kondigde McDonalds maatregelen aan om de bedrijfsvoering te verduurzamen.

Bron: Sustainable Business, KFC | Foto: Calgary Reviews via Flickr 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken