Agenda: Unilever zoekt duurzame ondernemers

Agenda: Unilever zoekt duurzame ondernemers

26-06-2014 07:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Voedingsmiddelenconcern Unilever zoekt jonge ondernemers met praktische en innovatieve oplossingen voor de grote duurzaamheidsvraagstukken in de wereld.

De Unilever Sustainable Living Young Entrepeneurs Awards staan open voor ondernemers tot 30 jaar. Na de succesvolle editie van 2013 krijgen zij opnieuw de mogelijkheid hun ideeën daadwerkelijk uit te voeren. Het gaat om schaalbare en duurzame producten, diensten of toepassingen die de milieu-impact verkleinen, en de gezondheid en het welzijn van mensen verbeteren.

De Awards zijn een initiatief van van Unilever, het Cambridge Institute for Sustainability Leadership en het ondernemersnetwerk Ashoka. Zeven jonge entrepreneurs ontvangen in totaal meer dan € 200.000 aan financiële ondersteuning en individuele begeleiding om hun idee tot leven te brengen. De winnaar krijgt bovendien de prestigieuze HRH Prince of Wales Young Sustainability Entrepreneur Prize.

Eerdere inzendingen

In 2013 accepteerden ruim 500 ondernemers uit meer dan 90 landen de uitdaging. De winnende inzendingen varieerden van een SMS berichtenservice voor waterleveranties in India, een project in Nigeria om van mangozaden goedkoop kippenvoer te maken en een ingenieus ruilsysteem in Nepal waarin deelnemers arbeid ruilen voor onderwijs.

De winnende inzending was afkomstig van de 24-jarige Gamal Albinsaid uit Indonesië. Hij bedacht een manier om de waarde van huishoudelijk afval om te zetten in een ziektekostenverzekering voor gezinnen met een laag inkomen.

Deadline

De uiterste inleverdatum is 1 augustus 2014. De finalisten worden in oktober bekendgemaakt en de uiteindelijke winnaar in januari 2015.

Bron: Unilever | Foto:

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken