Supermarkt verleidt klanten met groentenafval

Supermarkt verleidt klanten met groentenafval

17-07-2014 11:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Kromme komkommers, misvormde aardappels en afwijkende appels. Afgezien van hun uiterlijk is er niets mis mee en toch belanden deze groenten en fruit in de afvalbak.

Naar schatting komt 40 procent van alle verbouwde groenten en fruit nooit bij de consument terecht. De grote Franse supermarktketen Intermarché wilde aandacht vragen voor die onnodige voedselverspilling. Het filiaal in het stadje Provins verkocht twee dagen lang groenten en fruit met schoonheidsfoutjes.

In de schappen lagen ook soepen en sapjes onder het speciale label Fruits et legumes Moches (Inglorious fruits and vegetables). Een nette benaming voor afgekeurde waar. De winkel verkocht de producten met 30 procent korting.

De actie bleek een doorslaand succes. In twee dagen tijd ging ruim 1200 kilo over de toonbank. Volgens Intermarché laat het initiatief zien dat er simpele oplossingen zijn voor voedselverspilling. De campagne was ook financieel gezien aantrekkelijk. De winkel kreeg 24 procent meer bezoekers over de vloer en 60 procent meer klanten voor de groenten- en fruitafdeling.

De supermarktketen wil het hele jaar nog stilstaan bij voedselverspilling, maar voert de groenten- en fruitcampagne niet landelijk in. Volgens het bedrijf is dat logistiek gezien te ingewikkeld. Filialen mogen wel zelf besluiten om Fruits et legumes Moches te verkopen.

Bron: This Is Marvelous, website Intermarche, LSA | Foto: Intermarché

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken