05-08-2014 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Unilever laat in India een grote wetenschappelijke studie uitvoeren naar biologische gewasbescherming op theeplantages.

Het onderzoek is een uitvloeisel van een eerdere belofte om pesticiden en bestrijdingsmiddelen uit de keten te halen. Het voedingsmiddelenconcern, dat onder meer Lipton thee op de markt brengt, heeft toegezegd alle thee in 2020 duurzaam te produceren.

De komende weken inventariseren de verschillende partijen in de Indiase thee-industrie, waaronder de Tea Board Of India, de gangbare gewasbeschermingsmethoden en de beperkingen van de huidige praktijken. Daarna volgt het uitzetten van een aantal proefvelden. De veldtesten beginnen het volgende groeiseizoen.

 

Openbaar

 

"We geloven dat het resultaat van dit door Unilever gesponsorde onderzoek een betrouwbaar fundament oplevert voor de industrie, overheden en theeboeren", zei een woordvoeder van Unilever bij de aankondiging van het onderzoek. Het bedrijf zal alle gegevens, conclusies en aanbevelingen openbaar maken. De studie vormt de leidraad voor Unilever en de Indiase thee-industrie.

Het concern gaat eveneens meer aandacht besteden aan de bescherming van de diversiteit onder theegewassen. Natuurlijke variaties beschermen theesoorten beter tegen de gevolgen van droogte, ziekten en plaagdieren.

In het Unilever Sustainable Living Plan heeft het concern vastgelegd dat in 2020 alle voedingsproducten duurzaam zijn geproduceerd.

Bron: Unilever, Edie.net | Foto: Maks Karochkin, via Flickr