Unilever onderzoekt thee zonder pesticiden

Unilever onderzoekt thee zonder pesticiden

05-08-2014 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Unilever laat in India een grote wetenschappelijke studie uitvoeren naar biologische gewasbescherming op theeplantages.

Het onderzoek is een uitvloeisel van een eerdere belofte om pesticiden en bestrijdingsmiddelen uit de keten te halen. Het voedingsmiddelenconcern, dat onder meer Lipton thee op de markt brengt, heeft toegezegd alle thee in 2020 duurzaam te produceren.

De komende weken inventariseren de verschillende partijen in de Indiase thee-industrie, waaronder de Tea Board Of India, de gangbare gewasbeschermingsmethoden en de beperkingen van de huidige praktijken. Daarna volgt het uitzetten van een aantal proefvelden. De veldtesten beginnen het volgende groeiseizoen.

 

Openbaar

 

"We geloven dat het resultaat van dit door Unilever gesponsorde onderzoek een betrouwbaar fundament oplevert voor de industrie, overheden en theeboeren", zei een woordvoeder van Unilever bij de aankondiging van het onderzoek. Het bedrijf zal alle gegevens, conclusies en aanbevelingen openbaar maken. De studie vormt de leidraad voor Unilever en de Indiase thee-industrie.

Het concern gaat eveneens meer aandacht besteden aan de bescherming van de diversiteit onder theegewassen. Natuurlijke variaties beschermen theesoorten beter tegen de gevolgen van droogte, ziekten en plaagdieren.

In het Unilever Sustainable Living Plan heeft het concern vastgelegd dat in 2020 alle voedingsproducten duurzaam zijn geproduceerd.

Bron: Unilever, Edie.net | Foto: Maks Karochkin, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken