Duurzaamheidsprijs Singapore voor FrieslandCampina

Duurzaamheidsprijs Singapore voor FrieslandCampina

08-08-2014 07:45 | Door: Willemien Groot

FrieslandCampina heeft in Singapore een belangrijke duurzaamheidsprijs gekregen voor zijn Dairy Development Programme.

De Best Sustainable Business Practice Award is een waardering voor ‘best practices’ op het gebied van corporate duurzaamheid in Azië. Het Dairy Development Programme is gericht op de Aziatische en Afrikaanse markten waar FrieslandCampina actief is, zoals Vietnam, Thailand, Indonesië, Maleisië en Nigeria.

Het zuivelconcern versterkt met het Dairy Development Programme de positie van melkveehouders. Dat leidt tot verbeterde hygiëne en veiligheid bij de productie en een goede kwaliteit melk die FrieslandCampina afneemt en in de landen zelf verkoopt.

De verschillende projecten zijn opgezet in samenwerking met lokale zuivelbedrijven, overheden en kennisinstellingen en krijgen vanuit Nederland ondersteuning van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Wageningen Universiteit. Het programma is een vast onderdeel van de doelstellingen rond maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het was voor het eerst dat FrieslandCampina aan de competitie meedeed. Hendro Poedjono van het bedrijf  ziet de prijs als een belangrijke erkenning van het internationale platform waar boeren hun kennis kunnen delen.

Bron: Friesland Campina, AgriHolland | Foto: Wouter

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken