Bacardi wil 100% duurzame suikerriet

Bacardi wil 100% duurzame suikerriet

14-08-2014 07:23 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drankenproducent Bacardi heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2022 alleen nog duurzaam geproduceerd suikerriet te gebruiken.

Bacardi stelt dat het bedrijf als eerste in de drankindustrie deze ambitie durft uit te spreken.

Een belangrijk ingrediënt in Bacardi-rum is melasse, een stroopachtig bijproduct van suikerriet. Bacardi stelt in een persbericht dat het doel gesteld is om "een verschil te maken op de plek waar suikerriet is verbouwd".

Op Fiji helpt het bedrijf al suikerrietboeren bij het verduurzamen van de teelt. Op de eilandengroep werkt het bedrijf samen met het WWF om boeren technieken bij te brengen die de opbrengst verhogen en tegelijkertijd schadelijke effecten als erosie te verminderen.

Bron: Edie | Foto: Jenny Mealing via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken